Donkkis Big Camp – Jumalaan tutustumista

22.7.2019

Kaikki mukaan vaan!

Terveisiä Donkkis Big Camp -leiriltä!

Tämän vuoden juniorileirin teemana oli ”Kuka Jumala on?” Sanotaan, että rakkaalla lapsella on monta nimeä, eikä Jumala ole poikkeus. Raamatusta saamme lukea monien nimien tarkoittavan jotain, kertovan jotain nimen kantajasta tai senhetkisestä tilanteesta. Mitä Jumalan nimiä sinä tiedät? Lapset osasivat kertoa monia, kuten Kolmiyhteinen Jumala, Vapahtaja, Jeesus ja Karitsa. Leirillä opimme, että Hänen nimiään ovat myös Lääkäri, Mestari, Opettaja ja Kulmakivi.

”Sinuun luottavat ne, jotka sinun nimesi tuntevat… Herra.” (Ps. 9:11)

Ensin oli ajateltu, että leiriläisten maksimimäärä olisi 30 lasta, mutta kun ilmoittautumisia tuli lisää, soitin Vaivioon ja tiedustelin että olisiko meidän mahdollista saada kaikki mahtumaan. Vaivion emäntä sanoi, että heillä on kyllä tarpeeksi majoitustilaa. Tämän ansiosta leirimme muodostui 36 lapsesta, viidestä kokoaikaisesta aikuisesta, kahdesta isosesta, yhdestä yövahdista ja yhdestä perjantain apuaikuisesta. Mainitulla vetotiimillä oli oikein hyvä vetää leiriä, Kolmiyhteisen Jumalan työtovereina.

Eräässä aamuhartaudessa mietimme kiitosaiheita ja kiinnitimme ne yhteiseen kiitospuuhun. Lauantai-iltana paistettiin iltapalaksi makkaraa ja tikkupullia kodalla. Sää helli lämmöllään, ja järvessä oli kiva uida. Toimintaradan aikana ihmeteltiin päärakennuksen aulan katossa olevaa hämähäkkiä. Pehmomiekoilla miekkailtiin hyvässä hengessä väliajoilla. Öisin annettiin hienosti naapurihuoneille rauha. Ruokailuissa ruokalaulua laulettiin Saku Sammakko- ja Armeija -tyylien sekoituksella. Saku ja Ruut -käsinukkien kanssa pohdittiin syvällisiä ja leikittiin muuten vain. Sunnuntaina pelattiin pari erää purkkista. Lipunnostoissa mietittiin suomenlipun sinisen ristin merkitystä ja leiriläisten kanssa keskusteltiin eri hetkinä milloin mistäkin.

Eräitä leirin hienoimpia hetkiä olivat ne hetket, kun saimme nähdä lasten käyttävän Jumalan heille antamia lahjoja. Lauantaina kerroimme, että meillä on illalla iltaohjelma, jonne saa ilmoittaa oman esityksen. Loppujen lopuksi iltaohjelma koostui sketsistä, kahdesta pianoesityksestä, kahdesta leikistä ja tanssiesityksestä. Kaikki lasten itsensä miettimiä ja tekemiä.

Leiri päätettiin leirijumalanpalvelukseen ja päätöskahveihin, joihin oli kutsuttu myös lasten perheitä. Oli mukava nähdä ja jutella lasten läheisten kanssa. Loppupalaverissa väsynyt mutta kiitollinen vetotiimi vielä jakoi ajatuksia ja oppimisia ennen kuin lähdimme kohti koteja. Herralle kiitos ja ylistys ihanasta leiristä! <3

Siunausta kesääsi toivottaen

Mirkka Lammi, PKKL:n juniori- ja nuorisotyöntekijä

Kukanmuotoinen paperi, jossa lukee erään leiriläisen kiitosaiheita. Lapset kiertämässä Jumalan nimet -rastiradalla.Lapsia pihalla palaamassa päärakennukseen seuraavaan ohjelmaan.

Ulkona olevan lastenmökin alttarilla on taulu, jossa Jeesus halaa pientä lammasta sekä risti ja ehtoollisleipälautanen.

Kaksi poikaa pelaa shakkia.

Yksi leirin vetäjistä haastattelee kolmea lasta leiristä.

Powerpoint-dia, jossa kiitetään leiristä.